Sample CLEP** Humanities Questions

Here are 10 CLEP Humanities sample questions. Use them to test yourself, but please remember that the Humanities exam covers a lot of material. Even if you can answer all of these questions, do not assume you are ready to take the exam.

1. Which of the following is NOT a Federico Fellini film?

a. 8 ½
b. La Dolce Vita
c. La Strada
d. Roma
e. Dear Louise

2. Which play does the line “To be or not to be” come from?
a. Julius Caesar
b. Hamlet
c. King Lear
d. Romeo and Juliet
e. Othello

3. Who murdered Julius Caesar?

a. Brutus
b. Tiberius
c. Titus
d. Lucius
e. Gaius

4. Which period did Leonardo Da Vinci and Raphael belong to?

a. Baroque
b. Renaissance
c. Modern
d. Impressionist
e. Romantic

5. Which type of Japanese poetry is composed in 5-7-5 syllables?

a. Tanka
b. Renga
c. Haiku
d. Sedoka
e. Sonnet

6. What does the phoenix usually symbolize?

a. Love arising from hate
b. Peace arising from war
c. Life arising from death
d. Purity arising from evil
e. Order arising from chaos

7. The Magic Flute dealt with the ideals of which of the following?

a. Freemasonry
b. Catholicism
c. The Jesuit Order
d. European Empiricism
e. Islamic Fundamentalism

8. Which of the following books takes place during the French Revolution?

a. War and Peace
b. Les Miserable
c. L’age de Raison
d. L’etranger
e. No Exit

9. Don Giovanni, Rigoletto, and Tosca are all what?

a. Ballets
b. Epics
c. Oratorios
d. Operas
e. Literature

10. Which of the following terms describes a series of events that follows the climax of a drama and thus serves as the conclusion of the story?

a. Soliloquy
b. Denouement
c. Conclusion
d. Exposition
e. Peripeteia


---------------------------------------

Answers

1. E
2. B
3. A
4. B
5. C
6. C
7. A
8. B
9. D
10. B

Need more help? Check out our humanities Study Guide Reviews section for more resources. If your looking to buy a guide the number 1 rated guide is Instantcert Academy. If you do click through then thank you as our site receives a small commission which we use to build out our free study guides.




Share This Articles



***