Sample CLEP** US History 2 Questions

The following are sample questions for the US History 2 CLEP exam. These are only a mix of some of the questions that you will find on the exam, so please do not assume you are totally prepared if you get them all right. Find some more sample questions, buy the official guide or check out some of the ones online.

1. Which of the following was NOT a main point in the Reconstruction Acts?

a. Former Confederacy states must have temporary union military supervision
b. All states will give voting rights to African Americans
c. All states must ratify the 14th amendment
d. All states will give voting rights to all women of legal age
e. Former Confederate states must have their new state constitutions approved by Congress

2. Where did most immigrants come from between 1890-1914?

a. United Kingdom
b. Southern and Eastern Europe
c. China
d. Mexico
e. Western Europe

3. Which of the following was NOT one of Woodrow Wilson’s 14 points?

a. All French territory should be freed
b. Guarantees that national armaments will be reduced
c. Poland shall be an independent state
d. There shall be a general association of nations
e. Germany shall be split into an East and West block

4. Which country did the Geneva Accords of 1954 affect?

a. Vietnam
b. Israel
c. China
d. USA
e. Egypt

5. Which of the following was a significant cause of the Great Depression of the 1930s?

a. Reduced protectionism policies on the part of the US government
b. Banking policies led to an overexpansion of credit
c. Strikes destabilized the US workforce
d. Price caps were lifted from essential goods
e. US went off the gold standard

6. The Bonus Army of 1932 was made up primarily of which of the following groups?

a. Prohibition activists
b. Women’s rights activists
c. World War 1 veterans
d. Unemployed workers
e. Business leaders

7. Which author portrayed the generation after WW1 as the “Lost Generation”?

a. Ernest Hemingway
b. John Steinbeck
c. William Faulkner
d. John Dos Passos
e. F. Scott Fitzgerald

8. What was the major goal of the civil rights movement in the 1960s?

a. Allow women to vote
b. Aid immigrants conforming to US standards
c. Increase education to poor Americans
d. Reform jail conditions
e. End segregation based on race

9. Which of the following was NOT put forth as a goal of the American Indian Movement (AIM)?

a. Restoration of treaty making
b. Protection of Indian religious freedoms
c. Integration of Indians within the national education system
d. Creation of a new office of Federal Indian Relations
e. Restoration of millions of acres of land taken away from Native Nations

10. Who popularized the phrase “Silent Majority” during his 1969 speech?

a. Richard Nixon
b. Gerald Ford
c. Lyndon B. Johnson
d. John F. Kennedy
e. Jimmy Carter

Answers









1. D
2. B
3. E
4. A
5. B
6. C
7. A
8. E
9. C
10. A

Need more help? Check out our CLEP Study Guide Reviews section for more resources.




Share This Articles



***